Letselschade Almelo

Wat doet een letselschade advocaat en wanneer inschakelen?

Stel, je hebt letselschade opgelopen door andermans fout. Hierbij kun je aan veel verschillende zaken denken, waarvan een van de meest bekende een auto ongeluk is. Het kan zijn dat je hiermee op een totaal onverwacht moment mee te maken krijgt. Je bent er totaal niet op voorbereid en je weet ook niet hoe je nu moet handelen. Het enige wat je wel weet is dat het niet jouw fout was en dat je dus recht hebt op een letselschadevergoeding. Omdat je vaak al in een staat bent waarbij je goed moet uitrusten om te herstellen, kan het soms lastig zijn om bepaalde zaken op een rijtje te krijgen. Een letselschade advocaat van Juridicas kan jou in dit soort gevallen bijstaan, zodat kan worden bepaald op wat voor schadevergoeding jij recht hebt bijvoorbeeld. In dit artikel kun je lezen wat een letselschade advocaat voor jou kan betekenen en in wat voor soort gevallen je hem kan inschakelen.

Taken

Een letselschade advocaat is ervoor opgeleid om jou als slachtoffer te helpen bij het volledige traject dat van toepassing is, nadat jij letselschade hebt opgelopen. Letselschade advocaat is een beschermde titel, zodat jij zeker weet dat je met iemand te maken hebt die deugt. Deze persoon beschikt over een bepaalde kennis, welke hij ook regelmatig zal moeten opfrissen, om jou zo goed mogelijk bij te staan. Een van de dingen die hij doet is het vaststellen van jouw recht op een schadevergoeding, door het wangedrag van een ander in kaart te brengen. Hij zal onder andere namens jou contact opnemen met de verzekeraar van de andere partij, zodat jij een vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Hij zal er alles op alles doen om jouw gelijk te bewijzen en deze vergoeding te claimen. Daarnaast staat hij in nauw contact met andere mensen die zijn verwikkeld in dit netwerk, bijvoorbeeld artsen, die letselschade kunnen vastleggen in een medisch dossier. 

Wanneer inschakelen?

In sommige gevallen kan er onenigheid ontstaan tussen jou en je tegenpartij. Soms is het duidelijk wie de schuldige was, maar soms is dat het niet. Dan zijn er onderhandelingen nodig, welke het best kunnen worden bemiddeld door een letselschade advocaat.

En wanneer niet?

Wanneer jij en de tegenpartij samen tot een akkoord kunnen komen, is het niet per se nodig om een letselschade advocaat in te schakelen. Toch kan het soms fijn zijn om dat wel te doen, gezien deze persoon over meer kennis bezit omtrent letselschade.