Dubbel glas lek in Almelo

Dubbel glas lek hebben is een vervelende situatie. Zoals ieder ander probleem aan een woning, wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Hiervoor schakel je een specialist in. Een dubbel glas lek is een situatie waarin er een scheur, gat of andere opening in het dubbel glas is ontstaan, waardoor lucht, water of andere stoffen naar binnen kunnen dringen.

Hoe ontstaat dubbel glas lek?

Het is een vervelende situatie als uw dubbel glas begint te lekken. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen om eventueel verdere schade te voorkomen. Dubbel glas kan lekken door verschillende oorzaken, waaronder:

Slechte afdichting: Als de afdichting tussen de glasplaten niet goed is, kan er lucht en water doorheen sijpelen, wat uiteindelijk leidt tot een lek.

Veroudering van de afdichting: Na verloop van tijd kan de afdichting verouderen en krimpen, waardoor er scheuren en gaten ontstaan die het water en de lucht door laten.

Beweging van het glas: Als het glas niet stevig is bevestigd, kan het bewegen door invloeden van buitenaf, waardoor de afdichting kan beschadigen en leiden tot een lek.

Onjuiste installatie: Als het dubbel glas niet correct is geïnstalleerd, kan de afdichting niet goed worden aangebracht en ontstaat er een lek.

Beschadiging: Als het glas beschadigd is, bijvoorbeeld door een steen die tegen het raam is gegooid, kan het lekken.

Om te voorkomen dat dubbel glas lekt, is het belangrijk om het regelmatig te inspecteren en eventuele problemen tijdig op te lossen. Als u twijfelt over de staat van het glas, raadpleeg dan een professional die ervaring heeft met het repareren of vervangen van dubbel glas.

Gevolgen dubbel glas lek

Het is erg belangrijk om een lek in dubbel glas zo snel mogelijk op te lossen, om verdere gevolgen en schade te voorkomen. Een lek in dubbel glas kan verschillende gevolgen hebben. Als het lek niet tijdig wordt opgelost, kan water in de tussenruimte tussen de glasplaten terechtkomen, wat kan leiden tot schade aan het raamkozijn en het interieur. Ook kan dit leiden tot vochtproblemen, zoals schimmel- en muffe geuren en vochtplekken op het plafond en de muren. Dit zijn de voornaamste redenen waarom een dubbel glas lek zo snel mogelijk opgelost moet worden.

Hulp van de specialist

Bij een dubbel glas lek in Almelo is het verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen, zoals Condensys. Bij Condensys weten ze dat het glas niet direct vervanging hoeft te worden bij een dubbel glas lek. Dit scheelt in de kosten, omdat er niet voor nieuw glas betaalt hoeft te worden. Condensys werkt door de volgende zes stappen te volgen om dubbel glas lek te repareren: boren, voorspoelen, reinigen, naspoelen, drogen en uiteindelijk filterdichten.