Tips bij het uitzoeken van een puppy

Iedereen smelt ervan als je er eentje tegenkomt, een puppy. Vaak zijn ze nog erg klein en hebben ze een schattig snuitje. Vaak als je er eentje bent tegengekomen, komt er altijd hetzelfde gesprek op gang. Je wil zelf ook graag een puppy en eindelijk wordt de knoop doorgehakt en ga je er ook eentje uitzoeken. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een puppy?  

Soort ras  

Eerst ga je bedenken wat voor soort ras je wilt. Er bestaan namelijk heel veel soorten honden. Denk bijvoorbeeld aan een bulldog, labrador, golden retriever, duitse herder, poedel, chihuahua, dalmatiër en ga zo maar door. Je hebt dus keuze uit heel veel rassen. Daarnaast worden vaak rassen ook gemixt, hierdoor heb je alleen nog maar meer verschillende rassen. De populairste rassen op dit moment zijn labradoodle en border collie. Een labradoodle is een combi tussen een labrador en een doodle. Je moet dus kijken welke karaktereigenschappen van een hond bij je past en op basis daarvan kun je kiezen welk hondenras je graag wilt kopen. 

Goede fokker kiezen

Als je dan eenmaal een hondenras hebt uitgekozen, dan ga je op zoek naar een fokker die deze ras verkoopt. Wat het belangrijkste aan een goede fokker is, is dat jij er een goed gevoel bij het. Krijg je een naar gevoel van een bepaalde fokker, dan blijf je dit nare gevoel ook altijd houden bij je hond, terwijl je hond daar niks aan kan doen. Als je een hond aanschaft, mag de pup niet jonger zijn dan zeven weken. Anders is die namelijk te vroeg bij zijn moeder weggehaald en heeft hij zich nog niet goed kunnen ontwikkelen.

Fokker moet van zijn ras houden 

Daarnaast fokt een goede fokker vaak maar één ras. En dan ook nog een ras waar diegene zelf helemaal gek op is. Twee rassen fokken is nog niet echt een groot probleem, maar worden er veel rassen gefokt door één fokker, dan is dat vaak niet een goed teken.

Daarnaast moet de puppy ook nog aan een aantal andere eisen voldoen. Hij moet voorzien zijn van een chip, is geregistreerd en heeft een Europees paspoort en moet ontwormd en ingeënt zijn. Als dit dan allemaal aan de orde is. Kun je de volgende inkopen gaan doen voor een pup. Denk hierbij aan puppyvoer, puppybench, puppy mand en ga zo maar door. 

Naast hondenspeeltjes ook andere dingen inslaan

Als je dus een puppy krijgt moet je nog vele andere dingen kopen. Denk hierbij aan een mand waar de pup in gaat slapen. Ook heeft het dier natuurlijk eten nodig, waarbij een voer en waterbak niet mogen ontbreken. Daarnaast moet je voor het uitlaten van de pup ook een honden riem of tuigje hebben. En natuurlijk niet te vergeten, speeltjes, zodat de hond zich niet gaat vervelen en lekker kan spelen.

Bescherm je hond 

De standaard dingen heb je nu waarschijnlijk wel gekocht, maar wist je ook dat je altijd een tekentang in huis moet hebben voor je pup. Teken kruipen namelijk graag in de vacht van de hond en kunnen hier lang blijven zitten als je de pup niet controleert. Je zou een tekenband kunnen kopen of tekenshampoo die de pup hiertegen beschermt, maar dat neemt niet weg dat je de pup nooit hoeft te controleren. Want de kans dat er alsnog een teek in de vacht van uw pup zit is zeker aanwezig!