Paleo

Cadeau voor de kleinkinderen

En weer was er het jaarlijkse december dilemma. Hoe verrassen we onze kleinkinderen met iets waar we zelf ook aan deel kunnen nemen. We besloten eens te googelen op wat is nu het speelgoed van het jaar. Dat is dus een titel die jaarlijks wordt uitgereikt door Stichting Speelgoed Nederland. 
Er wordt door een vakjury gelet op kwaliteit, vormgeving, speelwaarde en originaliteit. Nadat de vakjury de winnaars bekend hebben gemaakt, kunnen consumenten hun stem uitbrengen op de genomineerde producten voor de publieksprijs. We zochten een spel in de categorieën “leeftijd 12-17” en “spellen voor kenners”. Het spel PALEO bleek de winnaar.

Paleo

In het coöperatieve spel PALEO heeft elke speler zijn eigen groepje mensen, die samen moet zien te overleven in het stenen tijdperk. Je verkent de woeste natuur, verzamelt voedsel en laat je sporen na door middel van een rotsschildering. PALEO bevat een groot aantal verschillende modules, die elk eigen regels introduceren. De combinaties van modules vertellen in een langere campagne het verhaal van de oermens. Tijdens het spel trekt ieder voor zich een aantal kaarten, waarvan per speler één kaart in de komende beurt wordt gespeeld. In eerste instantie mag je alleen de achterzijden van deze kaarten zien. De achterzijde geeft een hint van wat de kaart mogelijk inhoudt. Zo houdt een boskaart in dat je misschien hout kunt verzamelen, terwijl een rivierkaart je misschien laat jagen op wilde dieren.

Speelgoedwinkel

Het leek ons een geweldig optie om hiermee onze kleinkinderen te verrassen. We gingen op zoek naar een Speelgoedwinkel in Almelo gelegen op de woonboulevard in Almelo. De winkel was goed te bereiken en er waren meer dan genoeg parkeer plekken voor de deur beschikbaar. In de speelgoedwinkel hadden we het spel dan ook al snel gevonden. Het spel werd mooi ingepakt en op ons verzoek gepersonaliseerd met een gedicht voor onze kleinkinderen.