Schadevergoeding na een mishandeling in Almelo

Ben je betrokken geweest bij een mishandeling in Almelo en ben je het slachtoffer? Hier zul je ongetwijfeld enorm onder lijden. Je hebt schade opgelopen door de mishandeling en daarvoor moet de dader aansprakelijk gesteld worden. Een schadevergoeding claimen doe je met behulp van een letsel advocaat uit Almelo, die zal er alles voor doen om te zorgen dat jij een schadevergoeding letselschade krijgt.

Het slachtoffer van mishandeling geworden

Wanneer je het slachtoffer van mishandeling bent geworden wil je de dader waarschijnlijk voor zijn of haar daden laten boeten. Je hebt zelf schade opgelopen, dit kan onder zowel geestelijke als materiële schade vallen. Wanneer je bent mishandeld is de dader volgens de Nederlandse wet strafbaar en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter voor zijn daden. Bij een geweldsdelict zoals een mishandeling speelt het slachtoffer van de mishandeling een grote rol in dit traject.

Het gaat hierbij niet alleen om de straf die de mishandelaar krijgt, maar ook om de vergoeding die het slachtoffer kan eisen van de dader. De schade dient vergoed te worden en voor de geestelijke en psychische schade willen slachtoffers vaak een smartengeld vergoeding, die overigens geheel terecht geëist wordt. Daarnaast kan er ook nog een schadevergoeding geëist worden voor de materiele en fysieke opgelopen schade.

Welk bedrag ontvang ik al slachtoffer van mishandeling?

Wanneer je het slachtoffer van mishandeling bent geworden zijn er verschillende manieren om letselschade te claimen. Wel zijn er een aantal zaken van belang zoals:

  • Weet je wie de dader is?
  • Loopt er een strafzaak tegen de dader?
  • Is er veel schade en hoe ingewikkeld is de schade?
  • Heeft de veroorzaker genoeg geld om u een schadevergoeding te betalen?

Dit zijn verschillende aspecten die meespelen bij het claimen van een vergoeding voor letselschade.

Uiteraard is jouw gezondheid met opzet benadeeld vanaf het moment dat je mishandeld werd. Het gevoel van veiligheid kan als sneeuw voor de zon verdwenen zijn en misschien heb je wel slaapproblemen of andere lichamelijke klachten overgehouden aan de mishandeling. Het artikel 300 in het wetboek van strafrecht geen aan dat een letselschade vergoeding voor alle fysieke schade of een smartengeld uitkering voor emotionele en geestelijke schade kan worden verhaald op de dader. Lukt het niet om het bij de dader te verhalen, dan kun je wellicht gebruik maken van het schadefonds geweldsmisdrijven.

Een letselschade advocaat

Letselschade is altijd lastig, helemaal wanneer je het slachtoffer van mishandeling bent. Daarom is het ontzettend belangrijk om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze neemt je veel uit handen, kan je zorgen ontnemen zodat jij je kunt focussen op herstel en zal je bijstaan waar nodig. Natuurlijk is een letselschade advocaat Almelo gespecialiseerd en weet dus precies wat hij of zij moet doen voor jou.