Strak in het trouwpak

Eén van jullie ging op één knie en de ander zei vol enthousiasme ‘ja’ tegen het romantische aanzoek. Het is zover, jullie gaan trouwen! Na het ja-woord wordt er direct gefantaseerd over de perfecte bruidsjurk, maar het trouwpak van de bruidegom is minstens net zo belangrijk. Heb jij niks met mode en weet je niet waar je moet beginnen? Maak je maar geen zorgen, in deze paar stappen kies jij de perfecte trouwpak voor jouw bijzondere dag.

De trouwdag vergt voorbereiding en dat kan veel stress opleveren. Dit geldt ook voor de zoektocht naar trouwpakken. Het is daarom verstandig om maximaal 6 maanden vóór de trouwdag te oriënteren en 2 maanden van tevoren een planafspraak in te plannen. Hierdoor weet je zeker dat de trouwpak zonder stress nog vermaakt kan worden zodat die op de trouwdag heerlijk fijn past.

Oriënteer op stoffen en stijlen

Een trouwpak is niet een pak dat je dagelijks aantrekt. Daarom mag het qua kleuren, printen en stoffen dus wel wat specialer. Wanneer de bruiloft in de winter is, zijn donkere kleurtinten ideaal. In de zomer of lente is een lichter gekleurd pak me een ademende stof ideaal. Hierbij kun je ook kijken of je een chique driedelig pak wil of een modern en casual colbert met een pantalon.

Afstemmen op de bruidsjurk

Dit is belangrijk! De trouwjurk en trouwpak moeten er tenslotte als een onvergetelijk geheel uitzien. Bespreek met elkaar welke kleuren en thema’s en overall stijl van de bruiloft. Wanneer je echt de perfecte match qua kleding wil is het een goed idee om iemand mee te nemen die naar beide pasafspraken is geweest. Van zowel de bruid als bruidegom. Deze kan aangeven of de kleur en stijl goed is afgestemd.

Zoek een trouwpak die bij jouw figuur past

Een pasafspraak is belangrijk om jezelf goed te laten adviseren over welk soort pak bij jouw figuur past. Wanneer je lang en slank bent is een jasje met zakken aan beide kanten, schoudervulling en een innemende taille ideaal zodat het jasje comfortabel en mooi zit. Het pak moet zonder moeite dichtgeknoopt kunnen worden, anders gaat de stof trekken. Te wijd is ook niet mooi. Wanneer je een vuist tussen je borst en het jasje kunt doen, zit je meestal goed. De lengte van het jasje is goed wanneer je je armen naar beneden laat hangen en de onderkant van het jasje kan vastpakken. Bij de schouders is het belangrijk dat deze niet te ver uitsteken. Wanneer je te veel schoudervulling hebt lijkt het alsof je het jasje van je grote broer hebt geleend. Dit zijn slechts een paar aspecten waar een specialist op het gebied van trouwpakken zich mee bezig houdt.

Bestel niet online

Trouwen behoort tot een van de belangrijkste dagen van je leven. Bestel daarom dus niet zomaar een pak online. Ga naar een bruidsboetiek en laat je daar adviseren door iemand die gespecialiseerd is in de verkoop van trouwpakken. Tijdens een afspraak kun je in alle rust met mensen die je meeneemt naar trouwpakken kijken. Zo’n afspraak kan namelijk een paar uur duren. Om de verkoper een goed beeld te geven is het belangrijk om je ideeën en wensen met hem te bespreken.

De details maken de man

De details zorgen er voor dat jij er als bruidegom uitziet als de man van de dag. Het is daarom ook belangrijk om aan details te denken, zoals welk ondergoed je gaat dragen. Het laatste wat je namelijk wil is dat de naden of de print van je ondergoed te zien zijn door de pantalon. Maar ook details zoals een strik, stropdas, pochet of sokken maken de trouwoutfit compleet.

Een manier om jouw trouwpak persoonlijker te maken is door manchetknopen er op te laten borduren. Denk hierbij aan manchetknopen die van jouw vader of opa zijn die jij op je grote dag mag dragen. Ook kun je de trouwdatum in je pak laten borduren zodat het pak een bijzonder tintje krijgt.

Ben jij klaar voor het samenstellen van de perfecte trouwpak? plan dan snel een afspraak in!