Sportfysiotherapie voor preventieve doeleinden

We hebben met z’n allen een cultuur ontwikkelt waarin we
steeds gezonder willen leven en waar een gezonde levensstijl centraal staat.
Sport is daarom onmisbaar geworden in onze samenleving. Het gevolg daarvan is
dat de sportscholen uit de grond gestampt worden alsof het niks is en overal om
ons heen zien we hardlopers en fanatieke buitensporters.

Waar veel gesport wordt ontstaan lichamelijke klachten en blessures. Dat is nou eenmaal gegeven. Daarom is sportfysiotherapie tegenwoordig steeds belangrijker geworden. Men weet inmiddels de weg naar de sportfysiotherapeut wel te vinden voor het verhelpen van blessures en lichamelijke klachten. Wat men minder doet, is naar de sportfysiotherapeut gaan om blessures te voorkomen. Sportfysiotherapie is belangrijk bij het beginnen met sporten en het op de juiste manier sporten om blessures te voorkomen.

Toen ik begon met hardlopen ben ik naar mijn sportfysiotherapeut in Almelo gegaan om te kijken hoe we het beste een plan konden opzetten om samen tot een goede hardloopschema te komen. Een schema dat goed paste bij mijn conditie en lichaam. Bovendien kreeg ik tips over hoe ik mij moest voorbereiden op het hardlopen, dus ik kreeg oefeningen voor de warming up en handige tips over hoe ik moest hardlopen om blessuren te voorkomen. Mij werd bijvoorbeeld aangeraden om in het begin goed te doceren en vooral niet te snel teveel kilometers te maken. Dat is een veel gemaakte fout onder de hardlopers. Dit soort nuttige tips hebben mij enorm geholpen in mijn motivatie om te sporten.

Ik heb veel profijt van het raadplegen van de sportfysiotherapeut. Ik ben dagelijks aan het sporten en heb een goed ritme te pakken. Bovendien ben ik al jaren blessure vrij. Ik heb vroeger op vele manieren geprobeerd om mezelf te motiveren om te sporten, maar het lukte mij nooit. Nu heb ik zowel de motivatie als de juiste hardloopschema.