Schoenentrends voor aankomende zomer

Natuurlijk is het nu hartje winter en zijn we nog niet bezig met het kopen van nieuwe zomer schoenen. Toch zijn de schoenenwinkels al wel volop bezig met hun collecties voor aankomende zomer. Zo zul je deze zomer veel kleur terugzien in kleding maar ook in schoenen, van oranje, rood en geel tot fuchsia roze. In dit artikel lees je alles over de schoenentrends voor aankomende zomer en wat de must haves zijn.

Schoenen maken de man

Schoenen maken de man roepen we vaak en dat wordt natuurlijk niet voor niets gezegd. De trend voor mannen dit jaar is de stoere suède of leren enkellaars, in vooral lichte tinten. Het Spaanse merk Panama Jack schoenen is een merk wat een ruimte keuze heeft in enkellaarzen met daarin een goed voetbed en een binnenvoering van leer. Zoek je wat meer kleur dan kun je voor sneakers gaan, daarmee zit je altijd goed of het nu voor in je vrije tijd is of naar je werk. Ook de mannen sneaker zal kleurrijk zijn deze zomer en de loafers blijven een trend voor mannen in 2023. 

Voor dames, alles kan en mag 

The sky is the limit op het gebied van damesschoenen deze zomer. Wanneer je gaat kijken dan zul je zien dat dit jaar eigenlijk alles mag. De felle tinten zijn in opmars maar ben je wat behoudender op schoen gebied dan is er ook voor jou volop keuze. De pasteltinten, maar ook grijs en wit zullen weer terug te zien zijn in het modebeeld. Voor wie wel van een beetje gek houdt, doorzichtige schoenen, schoenen met veertjes of zelfs met hout, het kan allemaal en dan het liefst ook nog in felle kleuren. 

Kinderschoenen

Bij kinderschoenen is het nog belangrijker dan voor volwassen om schoenen te kopen met een goede ondersteuning en pasvorm. Ondanks dit gegeven kunnen kinderschoenen nog steeds trendy zijn. Ook voor kinderen vallen de felle kleuren voor dit jaar op, het kan wederom niet gek genoeg zijn. Onder kinderen zijn de sneakers populair, je kunt ze overal bij dragen en ze lopen heerlijk.

Duurzame schoenen

Wist je dat duurzaamheid voor schoen fabrikanten ook een steeds belangrijker item wordt bij het ontwerpen en ontwikkelen van hun schoenen, maar wanneer is een schoen duurzaam? 

Duurzame schoenen zijn schoenen die diervriendelijk en met aandacht voor de aarde en mens gemaakt worden. Er wordt gebruikt gemaakt van materialen die minder impact hebben op het milieu.