Wat te doen bij een verstopt riool?

Een verstopt riool kan voor veel problemen zorgen, zoals stankoverlast, lekkages en zelfs gezondheidsrisico’s. Het is dan ook belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer je te maken hebt met een verstopt riool. Een verstopping kun je vaak zelf verhelpen. Lukt dit niet? Dan kun je een ontstoppingsbedrijf in Almelo inschakelen. In deze blog geven we je een aantal tips over wat je kunt doen bij een verstopt riool.

Controleer het toilet en de afvoer

Als je merkt dat het water niet goed wegloopt in het toilet, de douche of de gootsteen, kan het zijn dat er sprake is van een verstopping. Probeer in eerste instantie zelf de verstopping te verhelpen door bijvoorbeeld een ontstopper of een ontstoppingsveer te gebruiken. Lukt het niet om de verstopping op deze manier te verhelpen? Dan is het tijd om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen.

Schakel een ontstoppingsdienst in

Wanneer je zelf de verstopping niet kunt verhelpen, is het verstandig om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Deze professionals beschikken over de juiste kennis en materialen om de verstopping snel en vakkundig te verhelpen. Bovendien voorkom je zo dat de verstopping verder uitgroeit tot een groter probleem.

Voorkom herhaling van de verstopping

Nadat de verstopping verholpen is, is het belangrijk om te voorkomen dat deze zich opnieuw voordoet. Dit kun je doen door bijvoorbeeld geen vet of olie door de afvoer te spoelen, regelmatig het putje schoon te maken en geen grote hoeveelheden toiletpapier in het toilet te gooien. Ook kan het helpen om regelmatig een ontstoppingsmiddel te gebruiken om te voorkomen dat er zich vuil en vetresten in de afvoer ophopen.

Laat het riool inspecteren

Wanneer je regelmatig te maken hebt met een verstopt riool, kan het verstandig zijn om het riool te laten inspecteren. Een rioolinspectie kan namelijk inzicht geven in de oorzaak van de verstoppingen en eventuele andere problemen met het riool aan het licht brengen. Op basis van de resultaten van de inspectie kan er vervolgens gericht actie worden ondernomen om verdere problemen te voorkomen.

Een verstopt riool kan voor veel overlast zorgen en is daarom iets wat je het liefst zo snel mogelijk verholpen wilt hebben. Door bovenstaande tips op te volgen en tijdig een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat de verstopping snel en vakkundig verholpen wordt.