Onze winkelstraat is jouw winkelstraat

Op een zonnige dag hebben mensen al snel de neiging om naar de stad te gaan om er “even te tussenuit” gaan. Zo’n moment kan al snel uiteenlopen tot een paar uur ronddwalen in de winkelstraten. Van tijd tot tijd geeft dat natuurlijk een heerlijk gevoel. Vandaar dat ik hier de leukste winkelstraten in Nederland op een rijtje zet, zodat ook jij weet waar je naartoe moet gaan als je een dagje eropuit gaat.

Leiden

Deze lijst begint Leiden als één van de gezelligste steden om te winkelen. Met een aanbod van ongeveer 650 winkels is er voor iedereen wel wat leuks te vinden. De populaire winkelketens zijn gevestigd in het centrum, veelal in de Haarlemmer- en de Breestraat. Dit zijn namelijk de grootste winkelstraten van leiden. Wat ook zeker de moeite waard is, is het verkennen van de boetiekjes en speciaalzaken in de stegen in het Pieterskwartier.

Haarlem

Haarlem is één van de leukste winkelsteden van Nederland. Dit komt met name doordat de stad maar liefst drie keer is uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland. In Haarlem zijn er veel diverse winkels, van vintage winkels tot grote mode ketens. In de stad zijn er ook veel ontdekkingen te doen. Veel van de winkels zijn van kleine, zelfstandige ondernemers. De grote modeketens zitten bijna allemaal in de Grote Houtstraat. Maar naast de Grote Houtstraat zijn er nog veel meer leuke straatjes waar je naartoe kan gaan.

Utrecht

In de oude binnenstad van het sfeervolle Utrecht is het een winkelparadijs voor de winkelliefhebbers. Je kan er zowel warenhuizen, zoals de Bijenkorf, maar ook kleine boetiekjes, hippe winkels en bruisende markten, zoals de biologische boerenmarkt vinden. Ook vind je hier gezellige pleinen en de talloze leuke steegjes. Als je leven zoekt is Utrecht de ideale plek.

Amsterdam

Amsterdam mag bij dit lijstje niet vergeten worden. De hoofdstad van Nederland heeft een ontzettend gevarieerd winkelaanbod en staat daarom ook in deze lijst. Zowel de Kalverstraat, Leidstestraat en de P.C. Hoofstraat zijn de bekendste winkelstraten. Maar ook de smalle straatjes en grachten zijn erg leuk om te bezoeken.

De lijst kan door kan nog veel langer. Gelukkig geeft dat de reden om vaak eropuit te gaan. Om nog meer leuke winkelstraten te ontdekken is er Jouwwinkelstraat. Hier kun je alle winkelstraten in Nederland ontdekken.