De vloer, de keuze is reuze

De vloer, de basis voor je huis en de uitstraling van je interieur. Zoveel mensen als er zijn, zoveel smaken zijn er ook, De één houdt van een mooie eikenvloer, waarbij de ander het liefst het hele huis volstopt met tapijt. Wat je voorkeur ook heeft, er zijn in ieder geval mogelijkheden zat. Ga je bijvoorbeeld voor een mooie tapis, bourgonge, laminaat of kurkvloer? Het is misschien niet je eerste prioriteit op het moment dat j een huis koopt of opgeleverd krijgt, maar de vloer bepaald voor het grootste gedeelte de uitstraling van je huis. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de verschillende vloeren en de uitstraling die daarbij hoort. Wil je direct meer lezen over vloeren Almelo, klik dan op de link.

Laminaat

Laminaat is één van de bekendste vloeren. Ze zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Zo zijn er laminaatvloeren die bijna niet meer te onderscheiden zijn van een authentieke houten, natuurstenen of betegelde vloeren.  Het meeste laminaat is geschikt voor woonkamers slaapkamers, kantoorruimtes, maar ook voor natte ruimtes zoals je keuken, badkamer of toilet. Meer weten over laminaat, klik dan op de link.

PVC

PVC-vloeren zijn waterafstotend, geschikt voor vloerverwarming en is gemakkelijk schoon te houden. Hiernaast zijn ze uitstekend geschikt als vloer voor in een appartementencomplex, ze zijn namelijk goed geluiddempend. Ze dempen namelijk het contactgeluid en dat is wel net zo fijn voor jezelf en voor de onderburen. Combineer het met een geluiddempende ondervloer en geluidsoverlast zal verleden tijd worden.

Vinyl

Vinylvoeren bestaan uit meerdere lagen. Op deze manier zijn ze ook uitstekend geschikt voor intensief gebruikte ruimtes als kantoren en gebouwen. Het zijn veelzijdige vloeren die uitstekend tegen een stootje kunnen. Bovendien zien ze er ook nog eens hartstikke mooi uit. Vinyl met de looks van parket, plavuizen, beton of met visgraatmotief; vinyl heeft de uitstraling van een harde vloer met de gemakken van een zachte vloer. 

Vloerkleden

Vloerkleden zijn een mooie aanvulling of vervanging van traditionele houtenvloeren. Zelfs de kleinste vloerkleden kunnen een verschil maken in de uitstraling. Of je nou gaat voor een rond vloerkleed, een berenvel of een Perzisch tapijt, de keuze is reuze.

Zoals je hierboven kan lezen zijn er nogal wat keuzes als het gaat om je vloer. Het belangrijkste hierbij is dat je een vloer kiest die past bij jezelf en natuurlijk bij je woning. En probeer gewoon eens wat.