Hoe creëer jij een buitenkeuken

Iedereen kent de feestjes in de zomer wel: lekker lang met al je vrienden in je tuin heerlijk genieten. Vaak onder het genot van een rokende barbecue. Voor veel mensen is dit de hemel op aarde. Er zijn ook een aantal mensen die nog net een stapje verder gaan. Zij laten namelijk een heuse keuken in de tuin bouwen en vaak gepaard met een tuinhuisje en bar. Zo kunnen jij en je vrienden ultiem genieten van heerlijke voor- en najaarsdagen. Begin jij nu ook al te watertanden? Maak dan gebruik van The Bastard aanbieding en wie weet geniet jij ook van zo’n heerlijke buitenkeuken.

Voordelen van een buitenkeuken

Naast de tomeloze gezelligheid die hierboven al beschreven werd zitten er meer voordelen aan een buitenkeuken. Veel huizen beschikken namelijk niet over een goed afzuigsysteem. In veel woningen zijn deze systemen ook sterk verouderd. Met een buitenkeuken heb je nooit meer last van rook of een vette geur in huis. Je staat immers lekker buiten te koken. Daarnaast is het eten van een buitenkeuken vaak ook gezonder. Je bakt het namelijk vaak niet in een pan met boter of olie, maar je hangt het vlees boven een grill. Hierdoor krijg je minder overbodige vetten binnen. Tijdens het koken sta je ook nog eens lekker in de frisse buitenlucht.

Verschillende soorten keukens in je tuin

Doordat buitenkeukens de afgelopen jaren zo enorm in populariteit gestegen zijn, is er keus zat. Je kan kiezen voor luxe barbecue, zoals The Bastard, met overkapping, maar ook voor een grote keuken met een eigen kookeiland. Dit is natuurlijk afhankelijk van smaak, maar ook van jouw budget en de omvang van je tuin. De keukens worden vaak op maat gemaakt en helemaal afgestemd op jouw smaak. Er zijn verschillende opties om bijvoorbeeld een grill, fornuis, pizzaoven, steenoven, koelkast, vriezer of bar toe te voegen.

Hoe bescherm je een buitenkeuken tegen de weerselementen?

Een buitenkeuken is natuurlijk ideaal in het voorjaar en de zomer, maar wanneer de bladeren van de bomen vallen en de herfst in aantocht is, loop je tegen problemen aan. Een keuken is natuurlijk niet gemaakt op ons Nederlandse klimaat. De regen die gepaard gaat met het korter worden van de dagen kan veel schade aanrichten aan een buitenkeuken. Een overkapping is dus eigenlijk ook wel een must, wil je jaren kunnen blijven genieten van de keuken. Eveneens zou je natuurlijk een op maat gemaakte beschermhoes kunnen aanschaffen. Deze houdt de keuken ook droog en zorgt voor jarenlang plezier.

Tips om je tuin te pimpen

Naast het installeren van een buitenkeuken zijn er nog genoeg andere manieren om je tuin te pimpen. Een klein zwembad is een erg leuk alternatief voor kinderen. Zeker op warme zomerdagen kan een zwembad zorgen voor urenlang vertier en heerlijke verkoeling. Veel mensen hebben een misconceptie dat zwembaden alleen voor de allerrijkste zijn in deze wereld. Gelukkig is dit niet zo. De afgelopen jaren wint het mini-zwembad aan populariteit onder de Nederlandse consumenten. Voor dit mini-zwembad heb je geen gigantische tuin of tonnen aan geld nodig om te kunnen genieten van het waterpret. Daarnaast is een zwembad een leuke aanvulling op een buitenkeuken.