Fleur je huis op met deze tips

Veel mensen kunnen dagenlang genieten van het bedenken van een plan om hun huis helemaal nieuw en fris in te richten. Zij krijgen er energie van om te bedenken welke muur een nieuw likje verf krijgt, welk gordijn ze gaan kopen of ze in plaats van behang muurstickers kopen. Mocht jij nou hier echt een verschrikkelijke hekel aan hebben en krijg je al stress als je denkt aan alle opties? Dan worden gelukkig hieronder een aantal tips gegeven om je huis leuk op te fleuren zonder al te veel moeite.

Welke woonstijl heb jij?

Om te weten hoe jij jouw huis leuk op kan fleuren, moet je eerst weten welke woonstijl jij hebt of wil hebben. Een gouden muursticker past namelijk niet bij iedereen in de woonkamer. Veel mensen vinden het namelijk niet bij hun passen of vinden het zelfs kitsch. Je moet dit dus aanpassen op jouw woonstijl. Je hebt de volgende woonstijlen: industriële-, landelijke-, botanische-, moderne-, retro-, romantische- of scandinavische woonstijl. Jij kan je voorstellen dat als je een iets klassieker huis hebt, daar geen metalen tafels en stoelen in passen. Voor je dus begint aan de inrichting, moet je voor ogen hebben welke stijl je mooi vindt.

Fouten bij het inrichten van een huis

De grootste fout die je bij verreweg de meeste mensen ziet is het feit dat mensen een eentonige woning creëren. Dit gebeurt simpelweg omdat mensen het niet durven om afwijkend te zijn. Laat daarom de woonkamers die je compleet kan aanschaffen bij een Ikea of Leen Bakker achterwege. Ga er zelf op uit en probeer wat nieuws. Daarnaast is het licht in een woning erg belangrijk. Gebrek van licht is vervelend, maar ongezellig tl-licht ook. Er moet een subtiele middenweg tussen deze twee uitersten gevonden worden. Ten slotte de laatste fout die mensen vaak maken: impulsieve inkopen. Doe dit gewoon niet. Vaak krijgen mensen er toch alleen maar spijt van.

Welke woonaccessoires passen bij jouw huis?

Woonaccessoires zijn een mooie toevoeging aan je interieur of woonstijl. Met verschillende accessoires kan jij jouw huis net wat extra sfeer geven. De toevoeging op de aankleding zorgt voor een perfecte ‘finishing touch’. Toch blijft het lastig om stijlvol en volledig in jouw smaak je woondecoraties uit te kiezen. Je kan er daarom ook voor kiezen om een professionele stylist in te huren. Helaas zit hier wel een prijskaartje aan. Mocht je het liever zelf willen doen zijn er een aantal gouden tips. Houd het overzicht in je woning, let altijd op de goede kleuren en probeer iets afwijkends te doen dan de rest.

Zo doe je inspiratie op voor jouw interieur

Gelukkig hoef je voor inspiratie voor het interieur van je woning niet meer langs alle woonboulevards in de buurt. Je kan immers lekker vanuit de luie stoel social media gebruiken om inspiratie op te doen. Via Instagram zijn er genoeg influencers die je hierbij willen helpen. Helaas verliest Instagram het toch van Pinterest als het op inspirerende plaatjes aankomt. Op Pinterest is de afgelopen jaren een enorme community ontstaan met mensen die passie hebben voor het leuk aankleding van hun woning. Mocht je ergens inspiratie op willen doen is dat de perfecte plaats.