Zo heb jij volgende zomer een groen gazon

De gemiddelde Nederlander brengt per jaar best wel heel erg veel tijd in de tuin door en het is misschien logisch, maar in de zomer zitten we toch altijd wel heel erg graag buiten. Dan vinden we het ook hartstikke fijn als de tuin mooi is en mooi in de bloei staat, een groen gazon is hier een belangrijk onderdeel van, want als het gras al dor in de tuin staat, dan ziet het geheel er al een stuk minder gezellig uit dan bij de mooie groene kleur. De afgelopen zomer was het best wel een uitdaging om de tuin groen te houden, maar wat tips kunnen nooit kwaad en is graszaad je beste vriend. 

Graszaad aanschaffen

Wanneer je van plan bent om een leuk grasveldje in je tuin te planten of je hebt je oude grasveld eruit gehaald, omdat je het wil vernieuwen, omdat er na een tijd meer onkruid dan gras te vinden is, dan is het tijd om je ruimte in te vullen door middel van graszaad. Het is belangrijk dat je niet voor het eerste de beste merk gaat, want het is belangrijk dat het percentage hoog ligt van het aantal zaadjes die ook daadwerkelijk uitkomen. Het zou mooi zijn dat het een mooi egaal geheel wordt van zaadjes die allemaal uitbloeien tot gras. 

Let op de specificaties

Ook is het belangrijk om je goed te realiseren wat de ligging van je tuin is, wanneer deze bijvoorbeeld een groot gedeelte van de dag in de schaduw ligt, dan is het goed om hier rekening te houden bij het kiezen van het juiste graszaad. Niet iedere soort is hier geschikt voor en daarom is het goed om het allemaal goed uit te zoeken voordat je het zomaar besluit aan te schaffen en je er pas te laat achterkomt dat je de verkeerde in huis gehaald hebt. 

Toch geen graszaad

Wanneer je toch liever niet met graszaad aan de gang gaat, dan kun je bij verschillende tuincentra ook gewoon graszoden vinden, die je zo op de oppervlakte kunt leggen waardoor je eigenlijk vrijwel meteen al een mooie groene laag in de tuin hebt, zonder dat je hier al te lang op hebt moeten wachten. Daarom zijn er veel mensen die hiervoor kiezen, terwijl anderen het mooi vinden om hun tuin steeds iets mooier te zien worden door het proces dat zij zelf gestart hebben met graszaad. Er is voor ieder eigenlijk wel wat wils en het is goed om te kijken waar je tijd voor hebt en welke tijd jij het daarnaast ook gunt. 

De laatste optie

Wanneer je het al een aantal keer geprobeerd hebt om graszaad te strooien, dit niet lukte en dat het ook een lastige taak was om voor graszoden te gaan, dan blijft er eigenlijk nog maar één optie over voor je grasoppervlakte en dat is door kunstgras te gaan leggen. Op die manier heb je wel het groene oppervlak waar kinderen veilig op kunnen spelen, maar je hoeft niet bang te zijn dat het dor wordt of dat er allemaal onkruid tussen zal gaan groeien. Het is een stuk meer onderhoudsvrij en dat scheelt voor veel mensen, zo hoef je niet zo veel onderhoud aan de tuin te plegen en is een grasmaaier overbodig.