Alle soorten gevels

Tegenwoordig zien alle huizen er anders uit. Voorheen werden bij bijna alle gevels bakstenen en cement gebruikt, dat is nu wel heel anders. Als je door een wijk loopt zie je allemaal verschillende soorten gevels. Wat zijn nou de gevels die we het meest zien tegenwoordig? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder.

Steen

We beginnen met het meest gebruikte soort. Steen is nog steeds het materiaal dat het vaakst wordt gebruikt bij de gevels van huizen. Er zijn verschillende soorten steen. Zo heb je de traditionele baksteen die nog steeds vaak gebruikt, maar je hebt ook stierstenen die bijvoorbeeld worden gebruikt om gevels af te werken. Ben je de stenen van je muur zat? Dan zijn steenstrips misschien wel wat voor jou. Steenstrips zorgen ervoor dat je huis er weer frisser en nieuwer uitziet.

Beton

Meestal wordt beton gebruikt als bouwmateriaal van huizen. Toch gebeurt het steeds vaker dat beton gebruikt wordt om muren een gevels een moderne uitstraling te geven. Er zijn verschillende soorten beton. Je hebt redelijk vlak beton en ook ruwer beton. Er zit ook nog verschil in onderhoud van deze soorten beton. Ruwer beton is vatbaarder voor aanslag en de aanslag is ook nog eens lastiger te verwijderen van ruwer beton dan van vlak beton. Ga je aan de slag met beton? Zorg ervoor dat je een betonboor gebruikt. Je kan bijvoorbeeld een betonboor bij online boren kopen.

Pleisterwerk

Een materiaal dat we ook steeds vaker voor zien komen is pleisterwerk. Voordeel van dit materiaal is dat er meestal een isolatiemiddel in zit. Maar bij elk voordeel komt helaas een nadeel kijken. Wanneer je iets wilt plaatsen aan je muur, kan het zo zijn dat er een chemische reactie ontstaat. Eerst zal je moeten kijken naar de lagen van je muur voordat je iets tegen je muur aan kan plaatsen.

Hout

Muren met hout zorgen voor een natuurlijke en mooie uitstraling. Het heeft helaas wel een aantal nadelen. In principe heeft een houten muur geen isolerende waarde, dit kan overigens wel woorden aangeschaft. Een ander nadeel is het onderhuid van een houten gevel. Om de 5 tot 7 jaar zal je je hout moeten schuren en lakken als je het mooi wilt houden. Voordeel hiervan is wel weer dat het hout dan wel tot 50 jaar lang mee kan.