4 leuke sporten om uit te oefenen

De meeste mensen hebben ooit aan een sport gedaan of zijn nu ergens lid van. Iemand kiest vaak een sport uit die hij zelf leuk vindt. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Iemand kan bijvoorbeeld geïntroduceerd zijn in een sport door zijn of haar vriendengroep, familie of door er per ongeluk in aanraking mee zijn gekomen door internet.  Hieronder bespreek ik 4 sporten die dagelijks worden uitgeoefend en veel mensen met plezier aan meedoen.

Voetbal

Niemand staat er raar van te kijken dat voetbal als populairste sport ter wereld wordt gezien. Dagelijks zijn er miljoenen fans die naar een wedstrijd op televisie kijken. Of dat nou op de bank of in de kroeg is. Bij voetbal zijn er twee ploegen van 11 spelers waarbij de spelers de bal in het doel van de tegenstanders moeten schoppen. De bal mag met ieder deel van het lichaam worden aangeraakt met uitzondering van de armen en handen.

Tennis

Tennis is een balsport voor twee spelers of paren, hierbij wordt een tennisbal van circa 67mm diameter met een racket over een net gespeeld. Tennis is al zó oud dat het al sinds de middeleeuwen door de elite werd gespeeld.

Volleybal

Volleybal is ook een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is boven de grond gespannen en bevindt zich op een bepaalde hoogte. Voor heren geldt de hoogte 2,43 m en 2,24 m voor dames. Bij de jeugd hangt de nethoogte af van de leeftijd en het niveau van de spelers. Beide teams bestaande uit 6 spelers proberen door het slaan tegen de bal deze op het speelveld van de tegenstanders binnen de lijnen van de grond te doen raken. Een geslaagde poging, of een fout van de tegenstander, levert een punt op.

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de benen als de handen mogen worden gebruikt. De sport is ontstaan in Japan en de Verenigde staten, waar het voornamelijk populair werd begin jaren 70. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit andere vechtsporten zoals karate en taekwondo. Kickboksen is een sport dat je niet zomaar op straat mag uitvoeren. Het is alleen toegestaan in de boksring en voor zelfverdediging in levensbedreigende situaties. Wanneer je kickboksen leren wilt, leer je verschillende disciplines te beheersen. Door deze disciplines te beheersen ontwikkel jij je kickboks vaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *