Rotating monteur

Wie onderhoud Rotating equipment?

Rotating equipment zijn de onderdelen van een machine die de machine in beweging zet en draaiende houdt. Doordat er veel beweging in de onderdelen zit, hebben de onderdelen veel onderhoud nodig. Voor dit onderhoud heb je een rotating monteur nodig.

Rotating monteur

Zo’n Rotating monteur kun je inhuren. Deze monteurs zijn vaak flexibel inzetbaar en zijn specialist op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie van alle merken rotating equipment. Denk hierbij aan stoomturbines, compressoren, gasturbines, pompen, generatoren en tandwielkasten.

Een rotating monteur werkt vaak in een werkplaats, maar kan ook bij bedrijven op locatie werken. Door een monteur in te huren is er geen achterstallig onderhoud en ontstaan er geen hoge kosten door onderdelen die kapot gaan. Verder hoef je niemand in dienst te nemen en kan een monteur langskomen als dat nodig is. Op die manier heb je geen onnodige kosten en voorkom je dat een machine vervangen moet worden.

Wat voor taken heeft een Rotating monteur?

Ze zijn dus flexibel inzetbaar, maar wat voor taken voert zo’n rotating monteur eigenlijk uit?

De monteur analyseert storingen en kan deze ook oplossen. Dit geld zowel voor mechanische en elektrische apparaten. Verder kunnen ze centrifugale pompen, tandwielkasten en kleppen vervangen en onderhouden. Daarnaast doen ze de service en preventief onderhoud om apparatuur in optimale conditie te houden. Monteurs monteren, onderhouden of repareren onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines. Als laatste leveren ze ook reparatierapporten af en houden ze meetprotocollen bij over de uitgevoerde werkzaamheden.

Certificaten

Veel technisch specialisten zijn in het bezit van de volgende certificaten: VCA, VVL (veilig verplaatsen van lasten) / Banksman en werken aan flens-verbindingen volgens protocol. Ook zijn zij volledig offshore opgeleid. De monteurs hebben vakgerichte opleidingen gevolgd zoals werktuigbouwkunde, operationeel technicus of scheepswerktuigkunde. Bij projecten werken er meerdere monteurs samen. Dit komt doordat machines groot zijn en er veel mankracht is vereist bij projecten.