laboratorium

Textiel bewerken naar jouw wensen

Je bent met jouw bedrijf bezig met textiel, maar de stof voldoet niet aan je wensen. Dit betekend niet meteen dat je een heel ander soort textiel in huis moet halen. Je kunt het textiel bewerken zodat het wel aan jouw eisen voldoet. Dit proces heet chemical blending.

Chemical blending

Om dit zelf te doen is behoorlijk lastig, maar je kunt dit uitbesteden aan een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Op die manier hoef je zelf niet aan de slag met allerlei chemicaliën. Zo’n bedrijf kan je bijvoorbeeld helpen bij het drukken, brandvertragend maken, versoepelen of verharden, water- en vuilafstotend maken, verlijmen, en/of het bedrukbaar maken van textiel. Er zijn nog veel meer opties. Je kunt  er ook voor kiezen een persoonlijke aanvraag te doen bij het bedrijf. Elk textiel en elke vraag is natuurlijk anders.

Behandelingen

Het fijne is dat je niet zelf aan de slag hoeft met allerlei chemicaliën. Een bedrijf dat zich specialiseert in chemical blending heeft vaak de ruimte voor allerlei ontwikkel- en testmogelijkheden. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden. Door te testen kun je eerst kijken of het bewerkte textiel echt voldoet aan je eisen en daar stopt het niet. Bedrijven zoeken vaak naar duurzamere en betere oplossingen om jouw textiel te bewerken. Dat betekend dat de afwerking vanaf het begin alleen maar beter kan worden!

Reiniging

Chemicaliën en reiniging gaan hand in hand. Zo hebben bedrijven die zich bezig houden met chemical blending ook reiniging in huis. Hierbij kun je denken aan schoonmaakproducten, maar ook aan slimme producten voor de na behandeling. De producten zijn net als de textiel bewerkingen getest en worden ze door ontwikkeld. De producten kun je standaard krijgen, maar ook helemaal naar jouw wens inrichten. Dit betekend ook je eigen private label. Hierdoor kun je bij je product bijvoorbeeld ook een nabehandeling verkopen.