Welke laptop past bij mij?

De eerste laptop werd ontwikkeld in 1979 door Bill Moggridge. Hij ontwikkelde de laptop genaamd GRiD Compass 1100. De laptop werd in de beginjaren door de ruimtevaartorganisatie NASA gebruikt. Tegenwoordig heeft en kent iedereen wel iemand met een laptop. De laptops van nu zijn een stuk beter en verder ontwikkeld dan die van tientallen jaren geleden. Zo zijn ze dunner, lichter en veel geavanceerder.

Laptop

Een laptop is als het ware een draagbare computer met een ingebouwde

toetsenbord en scherm. De naam laptop komt van het idee om een laptop op je schoot te gebruiken zoals je op de foto kan zien. De laptop heeft een opklapbaar beeldscherm met een ingebouwde touchpad die als muis werkt. Een ander kenmerk van de laptop ten opzichte van een computer is dat een laptop een accu heeft die enige uren gewerkt kan worden. Tegenwoordig zijn deze kenmerken beter geoptimaliseerd, kijk bijvoorbeeld naar de notebook.

Asus x21 ultrabook.jpg

Notebook

Door de verdere innovaties zijn de laptops nog dunner geworden, hierdoor krijgen de laptops vaak de naam notebooks. Eigenlijk zijn laptops en notebooks identiek. Meestal ligt het aan de fabrikant hoe die zijn apparaten noemt.

Ultrabook

Een ultrabook is een benaming voor een laptop als die maximaal 1.5 cm dik is, een SSD schijf heeft en een Intel processor. Een ultrabook bezit veelal krachtige hardware. Deze ultrabooks zijn ideaal voor gebruikers die veel van hun laptop vragen en of veel onderweg zijn.

Welke laptop past bij mij?

Als je een laptop zoekt die bij jou past moet je na gaan waar je die voor gaat gebruiken en of je een notebook veel mee zal nemen. Als je bijvoorbeeld enkel wilt internetten en mailen waarbij de laptop op een vaste plek staat, dan is een notebook een goede oplossing. Wanneer je vaak onderweg bent en software moet gebruiken die veel kracht nodig heeft, dan is een ultrabook een goede aanrader. Wanneer je zeker wil weten of je een goede keuze maakt kun je beter naar een goede PC center. Hierbij krijg je het beste advies zodat je geen spijt krijgt en veel plezier van jouw apparaat beleefd.