Dit is waarom Almelo een ideale woonplek is

Wanneer je een plek zoek om te je eigen te zijn of gewoon om te verhuizen is Almelo een ideale woonplek. Almelo heeft circa 73.000 inwoners en ligt in het oosten van Nederland, oftewel in het mooie Twente. Er is een aanbod van ongeveer 31.000 huizen waarvan 54% bestaat uit koopwoningen. Om een idee te krijgen waarom sommigen gebouwen in deze stijl gebouwd zijn, kijken we terug naar de historie van Almelo. Vervolgens kijken we naar de leuke activiteiten die je kunt doen en tot slot een aanrader voor het kopen van een huis.

Historie 

In de 17e en 18e eeuw kwam de huisweverij naar voren. Met in 1830 de entree van Almelo’s eerste stoommachine, die een overgang naar fabrieksmatige productie waarmaakte. Omdat er vele zeer rijke familie in Almelo waren, stonden er veel landhuizen en villa’s in diverse stijlen zoals Jugendstil, expressionisme en neorenaissance. Wanneer je in Almelo komt kun je een kijkje nemen bij Bellinckhof aan de Wierdensestraat. Dit is volgens vele de mooiste villa. Het ontwerp is van de architect Karel Muller. De eetkamer is betimmerd met mahoniehout, de hal heeft een zwartgeaderde witte marmeren vloer en de zaal is van groene betimmering voorzien met roze zijde en behangen met famillieportretten van de Ten Cates.

Leuke activiteiten in Almelo

Van der Valk Theaterhotel Almelo

In het Van der Valk Theaterhotel in Almelo kun jij je laten verrassen door ongekende gastvrijheid, royale kamers en service op niveau. Kenmerken van het hotel zijn rust, ruimte en comfort, deze staan daarom garant voor optimale ontspanning. Er zijn verschillende kamertypes, allen voorzien van een bad en of douche, toilet, telefoon, flatscreen TV en uiteraard gratis WiFi. Voor extra luxe kun je een kamer krijgen met whirlpool & climate control, stort douche en een extra breed bed. De volgende dag wordt je in de ochtend goed wakker gemaakt met een live-cookingontbijt.

Preston Palace

Preston Palace is een all-in hotel en uitgaanscentrum. Hier kun je optimaal, royaal en onbezorgd genieten. Met een ruim aanbod aan activiteiten zoals sauna’s, massages, leuke attracties en zwembaden voor de kinderen. Voor de hele familie kun je er zelfs bowlen!

Hotel Huis van Bewaring

In Almelo kun je een kijkje nemen in het Hotel Huis van Bewaring. Als je altijd al nieuwsgierig bent geweest om een nachtje in een echte gevangenis door te brengen, kun je dat hier op een bijzondere en heel onschuldige manier ervaren.

Natuurparken

Wanneer je naar een rustige en mooie plek zoekt kun je een bezoek nemen aan de parken in Almelo. Almelo is immers de perfecte plek om groen te ontdekken. Almelo is namelijk de groenste stad van Twente en zelfs van de gehele provincie. De stad staat 6e op de ranglijst van groenste steden in Nederland. De parken met een Green Flag Award zijn het Goossenmaatspark, het Schelfhorstpark, het Dorpspark Bornerbroek en het Beeklustpark.

Wonen in Almelo

Zoals je hier boven ziet zijn er vele activiteiten om naar uit te kijken, en dat was nog niet eens de helft van wat er eigenlijk is. De plek Almelo is ideaal aangezien je altijd de drukte op kan zoeken. Wanneer je een huis zoekt heb je een goede makelaar nodig die jouw wensen en behoeftes op een rij zet waardoor jij je droomhuis krijgt. Wanneer je dit uiteindelijk heb geregeld kan het genieten beginnen!