VWZ Notarissen Almelo

Ga jij binnenkort trouwen? Óf een huis kopen in of rond de omgeving Almelo en ben je opzoek naar een goed netwerknotaris in die buurt? Ben jij benieuwd naar wat een netwerknotaris precies doet? In deze blog leg ik alles uit over notarissen en hun werkzaamheden.

Een notaris helpt mensen om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. De notaris let op de belangen van alle betrokkenen en neemt die mee in het juridisch advies. De notaris legt afspraken vast in de notariële akte. Wanneer er twijfel ontstaat kan de notariële akte helderheid geven. Een netwerknotaris is bevoegd om officiële documenten zoals een testament of huwelijkse voorwaarden te maken. Dit is een houvast voor beide partijen én de notaris. Een notaris wordt benoemd door de koning en legt daarbij een officiële eed af. In deze eed zweert hij, dat hij zijn taken eerlijk, onpartijdig en zeer nauwkeurig zal uitvoeren. Een notaris heeft daarnaast een geheimhoudingsplicht.

Het verschil tussen een ‘gewone’ en een netwerknotaris is dat een netwerknotaris is aangesloten bij een netwerk van diverse notarissen. Deze netwerknotarissen ondersteunen elkaar in diverse werkzaamheden en krijgen daarbij een samenwerkingsverband. De netwerknotarissen zorgen dat alle akten worden voorzien van een dagtekening. Deze worden bewaard en wordt er een kopie van de juridische stukken gemaakt.

Ben jij opzoek naar een goede netwerknotaris in de regio Almelo? VWZ Notarissen Almelo staat met enthousiasme voor jou klaar!