Tips om de warme zomer verfrissend door te komen

Het warme weer komt er weer aan! Sommige mensen kunnen niet wachten en andere hopen dat het seizoen zo snel mogelijk weer voorbijgaat. De zomer is heerlijk, maar soms ook erg warm. En met erg warm, bedoel ik dan heel warm. Een aantal jaar geleden tikten we de veertig graden aan in de zomer. Toen kon je bijna niet buiten zijn en alle zwembaden waren vol. Om lekker te genieten van je zomer, wil je deze graag lekker fris doorkomen.

Om de zomer verfrissend door te komen moet je eens gaan kijken naar koelboxen. Ze zijn er in allerlei maten en soorten en erg handig in gebruik. Koelbox4you heeft de koelbox waar je naar op zoek bent. Wil je graag een kleine koelbox, om makkelijk mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld. Of zoek je juist een grote koelbox, die veel kan koelen in één keer. Het maakt niet uit, elke koelbox is aanwezig. 

Verschil tussen een koeltas en koelbox

Mensen halen vaak koelboxen en koeltassen door elkaar. Maar ze verschillen wel degelijk. Het grootste verschil tussen een koelbox en een koeltas is dat de ene elektriciteit nodig heeft en de andere niet. Een koeltas kun je makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld een dagje strand, festival of wedstrijd. De drankjes en etenswaren die je mee wil nemen, blijven dan lang koud en fris.

Het voordeel van een koeltas is dat de tas klein en compact is en makkelijk om mee te nemen. Het nadeel van een koeltas is dat hij niet koud blijft. Op een gegeven moment is de de koeltas warm en kun je hem pas koud krijgen wanneer je er weer koude producten in stopt. Ook kan een koeltas warme producten niet koel maken.

Warme en koude producten

Een koelbox lijkt op de koeltas, maar is net even anders. Een koelbox kan namelijk warme of lauwe producten koel maken. Eigenlijk is de koelbox een soort mini koelkast, maar dan makkelijker meenemen. Het voordeel van een koelbox is dat die veel producten in één keer koud kan maken of koud kan houden.

Zo kun je ’s ochtends lauwe biertjes in je koelbox zetten en ’s avonds zijn ze koud. Erg handig voor als op vakantie gaat met een tent. Het nadeel van een koelbox is dat die op stroom zit, omdat die continu moet koelen. Als je de koelbox van de stroom afhaalt, zou die nog lang koel blijven, maar op een gegeven moment is de kou daar ook weg. 

Koelelementen

Om producten koel te houden in een koelbox, kun je ook koelelementen toevoegen. Dit zijn een soort ijsstaven met een bepaalde soort vloeistof erin die lang koud kunnen blijven. Zo krijg je lauwe biertjes eerder koud en kun je ze sneller drinken. Als je een koelbox hebt die niet op stroom is aangesloten, kunnen de koelelementen er ook voor zorgen dat je lauwe producten koel worden en voor een lange tijd koud blijven. Op een gegeven moment zijn de koelelementen afgekoeld en moet je de koelbox weer aansluiten op een stroomnetwerk.

Koelbox zonder stroom 

Maar als je de koelbox tijdelijk van de stroom af wilt halen, kun je dus koelelementen gebruiken om de producten in de koelbox koud te houden. Daarnaast worden koelelementen ook vaak gebruikt door sporters. Als iemand een blessure oploopt of een harde klap heeft gekregen, wordt er vaak een koelelement gebruikt om de blessure of wond te verkoelen, zodat de wond of blessure niet kan verergeren.