Lijmspecialist Almelo

Tegenwoordig is er voor elk materiaal een lijm beschikbaar, maar niet alle materialen lijmen even eenvoudig aan elkaar. Glas is kwetsbaar, transparant, glad en breekbaar. Als je glas ergens aan vast wilt lijmen moet je goed weten hoe dit aan te pakken want het kan lelijk worden door de transparantie van het glas. Dat zou jammer zijn. Maar met een goede voorbereiding en gebruik van de juiste materialen heb je al een belangrijk deel van de klus geklaard. De lijmspecialist uit Almelo raadt je aan eerst te bepalen welke glaslijm je nodig hebt, want er zijn meerdere glaslijmen te koop.

Swarovski kristal onzichtbaar lijmen

De prachtige kristallen beeldjes van Swarovski kristal zijn vaak erg kwetsbaar. Het kan gebeuren dat je een beeldje laat vallen waardoor er een stukje afbreekt. Gelukkig is het mogelijk om dit onzichtbaar te lijmen. Met een vaste hand en een goede kristallijm is dit heel goed mogelijk. Belangrijk is wel dat je UV licht gebruikt om de lijm goed uit te laten harden. Je kunt de lijm aanbrengen en vervolgens schuiven tot het stukje glas helemaal op de juiste plek zit. Als je zeker weet dat het stukje glas goed zit, zet je het UV licht erop. Schuiven is dan niet meer mogelijk, want de kristallijm hard uit en hecht de te lijmen delen onzichtbaar aan elkaar.

Aan de slag!

Om het Swarovski Kristal onzichtbaar te herstellen is het belangrijk de handleiding van de kristallijm goed te lezen. Alleen dan krijg je een mooi resultaat. Belangrijk, want het zou jammer zijn als je mooie Swarovski beeldje zichtbaar beschadigd blijft. Lijmspecialist Almelo weet alles van kristallijm en adviseert je graag. En lees de bijgesloten gebruiksaanwijzing goed, dan kan er niets fout gaan. Lijmspecialist Almelo heeft hiervoor een goede tip. Als je een Swarovski beeldje wilt repareren met kristallijm en UV licht, doe dit dan bij voorkeur met z’n tweeën. De een houdt het gebroken kristaldeeltje vast, de ander schijnt met de UV lamp op het te lijmen gedeelte, om de lijm uit te laten harden. Succes verzekerd!