Een hypothecaire lening afsluiten doe je zo!

Iedereen krijgt er mee te maken, het kopen van een huis. Dit kost een hoop geld en niet iedereen kan het bod op een huis in één keer betalen. Daarom is het handig om een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek is simpel gezegd een lening om een huis te kopen. Maar officieel is een hypotheek een zekerheidsrecht. Jij leent een geldbedrag van de bank en daarvoor geef jij je huis als zekerheid. Het aanvragen van een hypothecaire lening kan erg spannend zijn, aangezien het om veel geld gaat.

3 Onderdelen

Lening

Het geldbedrag dat je bij de bank leent om een huis te kopen is de lening. Over deze lening betaal je rente aan de bank, oftewel de hypotheekrente. Deze rente betaal je totdat je de lening terug aan de bank hebt betaald. De tijdsduur is meestal 30 jaar. Hierbij incasseert de bank iedere maand de hypotheekrente van je bankrekening. aflossing

Aflossing

De terugbetaling van de lening aan de bank is de aflossing. Er zijn verschillende soorten van aflossing. Wanneer je ene hypotheek afsluit kun je kiezen uit twee hypotheekvormen. Daarbij los je iedere maand een deel van je lening.

Verzekering

Bij een hypotheek zijn er twee soorten verzekeringen, namelijk de;
-Levensverzekering
-Woonlastenverzekering
Na overlijden geeft de levensverzekering een uitkering. Met de Woonlastenverzekering kun je het risico van arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid verzekeren. Het afsluiten van een levensverzekering is meestal verplicht. De woonlastenverzekering is dat niet. Het hangt immers af van jouw situatie af of deze verzekeringen nodig zijn en voor welk bedrag je het beste kunt verzekeren. Bij een goed hypotheekadviseur krijg je daar advies over.

De Hypotheker

Ga jij misschien een huis een huis kopen? En heb je daarbij advies nodig over het afsluiten van een hypothecaire lening? De Hypotheker in jouw buurt kan is een zeer goede aanrader. Met hun jarenlange expertise op het gebied van huizen weten zij jou als geen ander van het beste hypotheekadvies te voorzien. Heb jij een vraag over het afsluiten van een hypotheek? De Hypotheker helpt jou graag met hun zorgvuldige diensten.