Een huis kopen in Losser

Voor de meeste mensen komt er een dag dat zij met hun familie ergens naartoe willen verhuizen. Daar kan verschillende doeleinden voor zijn. Eén van die redenen om te verhuizen kan zijn om de kinderen in een betere en vooral leukere plek op te laten groeien. Wanneer je dat als ouders wil, dan moet u er een over nadenken om een huis te kopen in de in of rond de omgeving Losser. Er zijn namelijk genoeg leuke dingen voor de kinderen waar de ouders ook bij kunnen genieten. Hier bespreek ik er een paar leuke uitjes.

 

Grand Café Smit

Midden in het dorp van Losser kun je een bezoekje nemen aan Grand Café Smit. Hier kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Kinderen kunnen daarna nog spelen in de speeltuin, terwijl de ouders nog heerlijk kunnen uitbuiken met een drankje op het grote terras.  Wat zo leuk is aan dit grand cafe is dat je er ideaal lang kunt tafelen. Smit heeft ook een eigen ijssalon, genaamd De Kaole Kant. Hier maken zij verrukkelijke schepijs, ideaal voor aankomende zomer!

Steenfabriek

De steenfabriek genaamd “De Werklust” is in 1999 aangewezen als Rijksmonument. Hier werd ruim een eeuw lang stenen gebakken. Vanaf 2 april t/m 31 oktober kun je hier een kijkje nemen. Tijdens dit bezoek is het mogelijk om een rondleiding te volgen en een ritje te maken op het veldspoor rond de kleigroeve. Het is een leuk stukje geschiedenis voor zowel jong als oud! Daarnaast is er ook de mogelijkheid om activiteiten zoals boerengolf en handboogschieten te doen.

Fruitboerderij

Wanneer je dol bent op bramen, bessen of frambozen plukken tijdens de zomermaanden, dan is de fruitboerdereij ’t Duvelshöfke iets voor jou. Hier kun je gezellig met je kinderen de groene vingers hun werk laten doen. Bij de boerderij staat een landwinkel waar je mooie eerlijke producten kunt kopen waarbij je ook kunt genieten van een drankje met wat lekkers.

Stadtpark & Tierpark in Gronau

Het stadtpark is een gratis park waarbij er verschillende dieren zijn te bewonderen. Hier kun je aapjes kijken en neusberen en uilen bewonderen. Verder zijn er kinderboerderijdieren, waaronder pony’s, cavia’s, lama’s, varkentjes, eenden, hertjes en verschillende vogels. Een aantal dieren mag je voeren met speciaal voer, dat verkrijgbaar is in het park. Verder heb je een mooie speeltuin met een grote vijver in het park. Er is hierbij voldoende parkeergelegenheid, maar denk wel aan de parkeerschijf.

Dit zijn slechts vier van de vele leuke uitjes die in en rondom Losser te doen zijn. Ik zou zeggen ga er een kijkje nemen en geniet ervan tijdens de mooie zomermaanden!