Activiteiten om het beste uit je tuin te halen

De meeste mensen die een huis hebben gekocht krijgen daar meestal een stuk tuin bij aan. Wat je met die tuin doet is jouw keuze. Het is jouw stukje natuur waar je in principe alles kan doen wat je maar wil. Hier zijn een aantal activiteiten die iedereen van jong en oud kan uitvoeren.

Tuinieren

Eén van de meest logische activiteiten die je in de tuin kan doen is natuurlijk tuinieren. Naast dat je tijd in de tuin spendeert maak je het ook nog eens verzorgd. Het leuke is dat je het zo mooi kan maken als jij het wil! Wanneer je de groene vingers te pakken hebt is het leuk om de tuingereedschappen erbij te halen en je lekker uit te sloven. Naast dat je het beste uit de tuin haalt zijn er ook veel andere voordelen. Je bent gefocust op één ding en dat  is het verzorgen van je tuin. Dit is te vergelijken als een soort bezigheidstherapie. Verder krijg je lichaamsbeweging en vitamine D binnen door de zon.

Bouwen

Naast tuinieren geeft het ook voldoening om te bouwen! Denk hierbij aan het maken van een veranda of het timmeren van een bloembak of kruk voor in de tuin. Een veel voorkomend voorbeeld is een vogelhuisje. Naast dat je bezig bent voor de tuin stijgt daarbij ook de waarde er van. Zo kun je lekker in een veranda zitten, terwijl je geniet van de mooie bloemen in de bloembak en de vogeltjes die in en uit het vogelhuisje gaan om voer voor de baby’s te halen.

Spelletjes

Wanneer de zon schijnt en de kinderen het liefst buiten willen zijn is het leuk om in de tuin spelletjes te doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld trampoline springen of een opblaaszwembad waar de kinderen erg druk plezier mee kunnen hebben. Daarnaast zijn er genoeg sport spelletjes zoals voetbal of badminton of andere activiteiten waar mensen zich bezig kunnen houden in de tuin.

Ontspannen

De tuin is ook een plek van ontspanning. Mensen kunnen de tuin ingaan om een drankje te drinken, te hobbyen of om zelfs tot rust te komen door te mediteren.  Een activiteit zoals barbecueën is iets wat veel mensen doen met name wanneer de zon schijnt. Hierbij kun je de gehele familie aan tafel schuiven en lekkere verse gerechten bereiden.

Kortom zijn er nog vele andere activiteiten te doen in de tuin. Wat voor activiteiten doe jij zowel in de tuin? laat het ons weten in de reacties!