3 redenen om te verhuizen naar Almelo

Voor veel mensen is het ontzettend duidelijk waar zij willen wonen. Echter is dit voor een kleine groep mensen nog niet helemaal helder. Het kan zo zijn dat ze twijfelen tussen een stad of het platteland. Daarnaast komt het vaak voor dat mensen twijfelen in welke regio zij willen wonen, zij twijfelen bijvoorbeeld tussen het westen en het oosten. Deze twijfel is helemaal niet gek, het is immers ook voor iedereen verschillend welke woonomgeving bij hen past. Voor een aantal Nederlanders is een stad absoluut niet geschikt. Daarentegen is voor een andere groep Nederlanders het leven op het platteland niet geschikt. Als laatst is er nog een groep die twijfelt tussen deze twee. Een mogelijkheid die zij hebben, is het kiezen voor een combinatie van beiden. Een van deze combinaties is Almelo.

Voordelen van Almelo

Ten eerste ligt de stad Almelo in een mooie omgeving, de stad ligt in de provincie Twente. Twente ligt in het oosten van Nederland, dit houdt niet direct in er dat deze omgeving enkel en alleen door weilanden wordt omringt. Echter is er wel veel mooie natuur aanwezig rondom de stad Almelo.

Ten tweede ligt Almelo vlakbij de Duitse grens. Een voordeel van zo dicht bij de grens wonen is dat je je boodschappen gemakkelijk in Duitsland kunt doen, dit scheelt erg veel geld.

Ten derde zijn de mensen in Almelo over het algemeen een stuk vriendelijker dan in de randstad.

Belangrijke tips

De huizenprijs in Almelo is relatief laag, vergeleken met de rest van Nederland. Dit is dus nog een groot voordeel. Je kunt dus groter wonen terwijl dit je minder geld kost. Wanneer een huis in Almelo gekocht hebt, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk in. Een belangrijke tip voor een voorspoedige verhuizing is; huur een verhuislift.