Waarom een huis kopen in Twente?

Het oosten van Nederland is een fantastische plek om te wonen, met name in Twente. De meeste mensen denken aan weilanden, boeren en een gebrekkig dialect wanneer ze het woord Twente of de Achterhoek horen. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar daar is helemaal niks mis mee! Natuur en rust zijn voornamelijk redenen waarom mensen vanuit drukkere steden naar het oosten verhuizen. Maar naast dat zijn er talloze andere redenen om naar het mooie Twente te verhuizen.

De Duitse grens

Wanneer je in Twente woont bevind je je dicht bij de Duitse grens. Dit heeft als voordeel dat je goedkoper drank kunt halen. Zo scheelt een krat bier maar liefst 3 euro wanneer je die in Duitsland in de supermarkt koopt.

Héél veel natuurparken

In Twente zijn er erg veel mooie natuurparken waar je kunt wandelen. Doordat er zo veel natuurparken zijn, zijn er genoeg mogelijkheden om de natuur te bekennen en verdwaald te raken in al het groen. O.a. Almelo is een perfecte uitvalsbasis om groen te ontdekken. Almelo is namelijk de groenste stad van Twente. Parken zoals de Goossenmaatspark, het Schelfhorstpark, het Dorpspark Bornerbroek en het Beeklustpark staan bekend met de Green Flag Award.

Shoppen

Wanneer je bijvoorbeeld in Amsterdam bent betaal je een godsvermogen wanneer je een dagje er op uit bent. Het voordeel in Twente is dat er genoeg leuke winkels zijn, die ook nog eens voordeliger zijn dan wanneer je in Amsterdam gaat winkelen. Wanneer ik in Amsterdam winkel ben ik soms verbaasd hoe winkelpersoneel mij behandeld, dat zouden ze in Twente niet moeten doen.

Wonen in Twente heeft nog talloze andere redenen om er te wonen. Zo zijn er onwijs veel leuke zomerfeesten en festivals voor jongeren. Voor de ouderen zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden waar je met je hele gezin op uit kunt gaan. Ben je nieuwsgierig naar het leven in het oosten en zou je er zelf graag willen wonen in Twente? Plekken zoals Haaksbergen, Almelo of Enschede zijn niet alleen prachtig, over het algemeen zijn de huizen goedkoper dan ergens anders in Nederland.