Alles goed regelen voor je rijbewijs

Een erg heugelijk moment is je rijbewijs halen. Vele jongeren kijken daar heel erg naar uit en terecht. Auto rijden is erg leuk om te doen en ook makkelijk voor lange tripjes. Echter is het wel handig dat je alles goed geregeld hebt voordat je gaat beginnen aan je rijles en theorie-examen.

Rijles

Tijdens je rijles is het natuurlijk noodzaak dat je goed leert omgaan met de auto en een auto kunt besturen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je met plezier naar je rijles kunt gaan. Rijles in Almelo heb je zo gevonden bij het al jarenlange vertrouwde adres Olav Fijen. Bij deze rijschool leer je alles tot in detail op een erg leuke en gezellige manier.

Naast de leuke en gezellige dingen is deze rijschool een stuk voordeliger dan andere rijscholen in de omgeving van Almelo. Dit maakt het op beide vlakken een erg interessante optie voor iedereen die graag zijn of haar rijbewijs wilt halen. Goed om te weten dat je vooraf een goede beslissing maakt bij welke rijschool je je lessen wilt gaan volgen. Mocht je het niet zelf gaan betalen, dan kun je natuurlijk goed met je ouders overleggen om deze rijschool aan te bevelen.

Theorie-examen

Om je rijbewijs te halen met je zowel je rijexamen halen als je theorie-examen. Je theorie-examen is een erg belangrijk onderdeel en bestaat uit vele verschillende aspecten. In je examen worden namelijk jouw gevaarherkenning, verkeerskennis en inzicht getoetst.

Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je er minimaal 13 goed hebben. Verkeerskennis bestaat uit 12 vragen en hiervan moet je er minimaal 10 goed hebben. Als laatste bestaat inzicht uit 28 vragen waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben. Mocht je deze resultaten behaald hebben, dan ben je geslaagd. Om je goed voor te bereiden op het examen kun je een theorie cursus in Enschede doen. Deze bestaan uit slimme lessen die je sneller laten slagen.